Beerse schietkampioenschappen

Op 15 september jl. werden de eerste "Beerse kampioenschappen wipschieten" gehouden. De weergoden waren ons goed gezind, het was een schitterende dag met maar liefst 25 graden op de thermometer. Er hadden zich 12 deelnemers aangemeld, bijna allemaal uit Beers. Drie groepen van ieder 4 personen gingen strijden om titel "Beerse kampioen wipschieten".

                      

Om 13:00 uur werden zij met koffie en koek ontvangen op het schietterrein "Crotos”. Na de koffie begaven de deelnemers zich naar de schietbaan. Daar werd de mast gestreken en kreeg men een korte uitleg wat de bedoeling was. De mast werd op zijn plaats gehesen en de deelnemers kregen eerst de kans om eens door de loop van het geweer te kijken, 16 meter, best wel hoog.

                          

Om 13:30 werd het startschot gegeven en de eerste schoten gelost. Aanvankelijk viel het niet mee om de wip (een stalen prop op een verticaal pijpje) te raken maar na diverse pogingen kregen de meeste deelnemers de smaak tóch te pakken. Door de onderlinge strijd werden de deelnemers steeds enthousiaster, wié er zich na afloop de "Beerse kampioen wipschieten" zou mogen noemen. Uiteindelijk, na 2 uur en 180 schoten, kon de balans opgemaakt worden. Het was Henk ter Sluijsen die deze titel in de wacht sleepte.

     

Maar, de deelnemers kregen er niet genoeg van. Zodoende werd de mast weer gestreken en werd er een houten klos op gemonteerd. De deelnemers mochten nu om beurten op de klos schieten met de bedoeling deze naar beneden te halen. Het was een leuke ervaring omdat de splinters er van alle kanten afvlogen. Na 1,5 uur en 143 schoten was het Edwin van der Aa die het laatste stukje hout naar benden schoot en hier als winnaar naar voren kwam. 

                                                                                   Na afloop werd door Staande Deken Marco Vos de prijsuitreiking verricht. Hij feliciteerde Henk ter Sluijsen met zijn titel "Beerse kampioen wipschieten", die daarvoor de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Edwin van der Aa mocht een rondje bier voor zijn team in ontvangst nemen. Ook ontvingen alle teams nog een vleesschaal om gezamenlijk een barbeque te organiseren, om zo deze dag nog eens de revue te laten passeren. Al met al een zeer geslaagde, gezellige middag, die het volgend jaar zeker een vervolg gaat krijgen.