Schietkampioenschappen 2022

Beerse schietkampioenschappen 

Ben jij 12 jaar of ouder?

Wil je graag een keertje schieten met een écht geweer?

Doe dan mee aan de Beerse schietkampioenschappen.

Zondag 18 september a.s., aanvang 12.30 uur, terrein St. Anthoniusgilde

Het St. Anthoniusgilde wil de Beerse bevolking graag kennis laten maken met de schietsport. We willen dit op een sportieve manier doen. Daarom organiseren wij op zondag 18 september de ”Beerse schietkampioenschappen” op het gildeterrein Crotos, nabij het voetbalveld. We gaan dan met geweer op zogenaamde ”wippen” schieten die 16 meter hoog zijn opgesteld.

 "Eh…wipschieten?”

Wat is wipschieten nu precies?

We schieten met kogel ”Kaliber .22” dit is een inch maat (een diameter van 0.22 inch oftewel 5.6 mm). Bij het wipschieten heeft men boven op de schutsboom een drietal pijpjes verticaal naast elkaar opgesteld. Op elk pijpje ligt een stalen prop die even groot of net iets groter is dan het pijpje. De prop blijft netjes op zijn plaats liggen omdat er een conische centreerrand aan zit die precies in het pijpje past. Aan de ring is een koord bevestigd, dat door het pijpje naar beneden hangt. Je moet proberen de prop eraf te schieten. Als dat lukt trek je aan het koord en het doelwit ”wipt” terug naar zijn plaats.

                 Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

Aanmelden

Je kunt je met een team van 4 personen aanmelden. Natuurlijk kun je je ook individueel aanmelden. De minimum leeftijd is 12 jaar. Vervolgens gaan de teams met elkaar de strijd aan om het beste schuttersteam van Beers te worden. Ook zullen de beste individualisten over alle groepen bepaald worden. En dames, schroom niet, ook jullie kunnen laten zien dat je je ”mannetje” staat. Er zal voor jong en oud wat te doen zijn op ons gildeterrein.

Geef je op

Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 11 september.

Je vindt hier een inschrijfformulier. 

Je kunt je ook aanmelden door een mail te sturen aan dekenschatbewaarder@sintanthoniusgildebeers.nl.

Grijp deze kans en maak kennis met de schietsport.

Wij hopen jullie op 18 september graag te mogen begroeten.