Nick Hendriks jeugdkampioen

Sinds een jaar heeft het St. Anthoniusgilde ook een tweetal gildeleden, Nick Hendriks en Tim van Lanen.

                                                                
 
Op 9 september 2012 schoot de 13jarige Nick Hendriks zichzelf naar het jeugkampioenschap op de kruisboog ‘op de wip’. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Kruisboog Bond in Vlijmen. Het was een  wedstrijd die  spannend was tot de laatste minuut. Een scherp oog, een vaste hand en 16 punten waren voldoende voor dit kampioenschap. Nick schiet sinds een  jaar iedere week mee met de getrainde senior wipschutters van het St. Anthoniusgilde. Vorig jaar deed hij ‘voor de lol’ mee met publieks koningsschieten en daar viel hij op vanwege de concentratie waarmee hij schoot. Dat was voor Noud Thelosen, de coördinator van het wipschieten, reden om hem te vragen mee te gaan doen met het wipschieten in de zomer. En dat deed hij, samen met Tim van Lanen, die ook mee deelnam aan de kampioenswedstrijd in Vlijmen, waar hij de derde plaats bemachtigde. En na dit succes wonnen ze tenslotte ook nog, samen met Henk Strik, de korpsprijs van de Nederlandse Kruisboog bond. Het St. Antoniusgilde is trots op deze jeugdleden.

                                                                    
 
25 augustus 2013, Aalden
Op 25 augustus 2013 vond in het Drentse Aalden het Nederlands kampioenschap kruisboogschieten ‘op de wip’ plaats. Het Beerse gilde was met een sterke afvaardiging naar het noorden gereisd. Het team bestond uit teamchef Noud Thelosen, Harry Nabuurs, Henk Strik, Rien Claassen en natuurlijk de jeugdleden Tim van Lanen en Nick Hendriks. Naast individuele prijzen voor Noud Telosen [2e in de A klasse] en Henk Strik [3e in de B klasse], werden door het korps een eerste en een tweede plaats behaald in de ereklasse. Maar de klapper kwam van de twee jeugdleden: Nick Hendriks en Tim van Lanen.
  
Aanstormende gildetalenten: Tim van Lanen[l] en Nick Hendriks.
Ze eindigden ieder met 16 punten en dat betekende dat de beslissing moest vallen in de afkamp. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Nick Hendriks, die daarmee zijn 2e nationale kampioenschap kruisboogschieten op de wip veroverde.