Beerse schietkampioenschappen

 
Ben jij 12 jaar of ouder?
Wil je graag een keertje schieten met een écht geweer?
Doe dan mee aan de Beerse schietkampioenschappen.
Zondag 15 september a.s., terrein St. Anthoniusgilde

 

Schiettoernooi

Het St. Anthoniusgilde wil de Beerse bevolking graag kennis laten maken met de schietsport.We willen dit op een sportieve manier doen. Daarom organiseren wij op zondag 15 september (1 week voor Beers kermis) de ”Beerse schietkampioenschappen” op het gildeterrein Crotos, nabij het voetbalveld. We gaan dan met geweer op zogenaamde ”wippen” schieten die 16 meter hoog zijn opgesteld.

Teams van 4 personen vanaf 12 jaar kunnen zich opgeven en gaan met elkaar de strijd aan om het beste schuttersteam van Beers te worden. Ook zullen de beste individualisten over alle groepen bepaald worden. En dames, schroom niet, ook jullie kunnen laten zien dat je je ”mannetje” staat.

"Eh…wipschieten?”, wat is dat nu precies?

We schieten met kogel ”Kaliber .22” dit is een inch maat (een diameter van 0.22 inch oftewel 5.6 mm). Bij het wipschieten heeft men boven op de schutsboom een drietal pijpjes verticaal naast elkaar opgesteld. Op elk pijpje ligt een stalen prop die even groot of net iets groter is dan het pijpje. De prop blijft netjes op zijn plaats liggen omdat er een conische centreerrand aan zit die precies in het pijpje past. Aan de ring is een koord bevestigd, dat door het pijpje naar beneden hangt. Je moet proberen de prop eraf te schieten. Als dat lukt trek je aan het koord en het doelwit ”wipt” terug naar zijn plaats.

Geef je op

Dus, houd zondag 15 september a.s. vrij in je agenda. Er zal voor jong en oud wat te doen zijn op ons gildeterrein. Je kunt je nu al opgeven voor dit evenement. Het inschrijfformulier kun je hier downloaden.