Bezoek burgemeester Moorman

De nieuwe burgemeester van de gemeente Land van Cuijk heeft in het begin van haar ambtstermijn aangegeven om alle 33 kerkdorpen van de gemeente te willen bezoeken. Dit bezoek heeft de naam Route33 gekregen. Alle verenigingen, instanties, bedrijven en ondernemers konden zich voor dit bezoek aanmelden. 
 
Op vrijdag 13 oktober 2023 bracht burgemeester Marieke Moorman een bezoek aan ons mooie dorpje Beers. Dit was voor het St. Anthoniusgilde een mooie gelegenheid zich te profileren.
 
Naast het gilde hadden zich aangemeld:
* de dorpsraad
* de dorps-courant
* familie de Quay voor een bezoek aan het landgoed de Hiersenhof
* familie Van Hovell tot Westerflier voor een bezoek aan het landgoed de Ossenbroek
* Steunpunt, met onder andere de kennismaking met de vrijwilligers van het Burg. van de Braakplein, de Zonnebloem, de KBO en de bewoners van Ontmoetingsruimte 't Trefpunt.
 
De burgemeester begon haar Route33 met een bezoek aan gildehuis Crotos. Om de burgemeester een "snelle" indruk van het gilde te geven was een kleine powerpoint-presentatie gemaakt. Aan de hand daarvan vertelde Staande Deken Marco Vos over het ontstaan van het gilde, de geschiedenis, de betekenis van de tekens die in het hoofdvaandel zijn verwerkt, en welke onderdelen het gilde kent. Hij vertelde over het geweerschieten, het kruisboogschieten, de tamboers en de jaarlijkse activiteiten waar het gilde aan deelneemt.
 
        
 
                    
 
                                         
 
                                          

Ondanks dat de burgemeester, samen met gebiedsmakelaar Jos Jongeneelen en communicatie-medewerkster Petra Vermeulen maar 20 minuten tijd hadden om kennis te maken met het gilde, hebben we een mooi visite-kaartje afgegeven.
 
Aan  het einde van het 2,5 uur durende bezoek werd er bij het voormalige gemeentehuis een groepsfoto gemaakt van degenen die medewerking hadden verleend aan Route33. Na afloop werd er bij het Steunpunt geproost op een mooie dag.
 
De powerpoint-presentatie kunt u hier bekijken. Meer foto's zie je in de fotogalerij.