Koningschieten 2019 Burg.vd.Braakplein

Het Koningschieten komt naar Beers, 23 juni a.s., Burg. van den Braakplein

Het gilde wil de inwoners van Beers méér betrekken bij het Koningschieten. Het gilde wil dat de inwoner het Koningschieten van dichterbij mee kan maken. En daarom komt het gilde met het Koningschieten naar de inwoners toe, en wel naar het Burg. van de Braakplein.

De vergunning is rond, er komt een mobiele schietboom met meerdere schietbakken, de horeca is geregeld, we maken een gezellig terras, dus niets staat het gilde meer in de weg om de inwoner te laten zien wat het gilde betekent. Hoe het gilde is ontstaan, wat het gilde voor de gemeenschap betekent, welke onderdelen een gilde kent en wat het Koningschieten inhoudt.

Heilige Mis

Om 09.30 uur verzamelen de leden van het gilde zich bij het gildehuis "'t Wapen van Beers". Van daaruit marcheert het gilde naar het huis van de huidige Koning en Koningin, Rien Claassen en Antoinette om het Koningspaar op te halen.

Om 11.00 uur vangt de Heilige Mis aan. Deze wordt, net als andere jaren, gehouden in de Beerse kerk. Omdat de kerk waarschijnlijk binnen een jaar een andere eigenaar krijgt, wordt de Heilige Mis gefilmd. De beelden kunnen dan bewaard blijven in het archief zodat men er later nog mooi op terug kunnen zien.

Gildemars

Na afloop van de Heilige Mis zal het gilde door Beers marcheren en eindigen op het Burg. van de Braakplein.

Koning- en publiekschieten

Om 13:30 uur start het middagprogramma. Allereerst worden de jubilarissen gehuldigd en vindt de prijsuitreiking van de kruisboogcompetitie plaats. Daarna zal het gilde de schietbomen bevrijden, waarna het Koning- én het publiekschieten zal beginnen.

Het publiek mag ook schieten...!

Het publiek mag ook schieten. Om te ervaren wat het schieten inhoudt, wordt er een publieksboom geplaatst waarop de inwoners zélf mogen schieten. En degene die bij de publieksboom de vogel eraf schiet wordt na afloop, sámen met de Gildekoning of -koningin, gehuldigd tot Publiekskoning of -koningin!