Kruisboogschutters vlak

Bijna het hele jaar door organiseert het Sint Antoniusgilde activiteiten die ook toegankelijk zijn voor niet-leden. Zo start ieder jaar in oktober de  binnencompetitie kruisboog schieten ‘vlak’. Bij deze sport is het de kunst met de pijl, die met de kruisboog wordt afgeschoten, de roos te raken op een afstand van 10 meter. Er wordt geschoten op de (meeste) maandagavonden van oktober tot april. De juiste data vindt u in ons programma. Belangstellenden zijn van harte welkom bij deze mooie oude sport, die zeker ook geschikt is voor dames.
 
                                                                                
 
Als U liever met een groep komt schieten, denk bijvoorbeeld aan een clubje vrienden of vriendinnen of de buurtvereniging, dan kan dat ook. Neemt U in dat geval even vooraf contact op met de voorzitter, Rien van Haren, te bereiken onder telefoonnummer 0485-317490. En wilt u alleen maar eens komen kijken, dan kan dat ook.
Kijk hier voor de prijsuitreikingen voor het kruisboogschieten vlak.
 
Na afloop van deze competitie gaan we in april verder met de buitensport; het kruisboogschieten ‘op de wip’. Ook deze data vindt u in ons programma. Bij deze sport wordt een metalen schijfje boven op een paal (schietboom) gelegd en vervolgens is het de kunst van onder de boom met een stompe pijl dit schijfje van de top te schieten. Dat schieten gebeurt dus (bijna) verticaal. De schietboom heeft een hoogte van  +/- 10 meter en het vraagt, net zoals bij het kruisboogschieten ‘vlak’, concentratievermogen en een vaste hand. Maar het is een leuke sport en ook hier geldt dat oefening kunst baart. Bij beide sporten is deskundige begeleiding aanwezig.
 
U bent van harte welkom. De koffie staat klaar!