Kruisboogschutters wip

        
                                                    
 
Staand v.l.n.r. Geert Derks, Harry Nabuurs, Rien Claassen, Henk Strik en sponsor Harold van den Broek.
Knielend Noud Thelosen en Nico Hendriks.
            
Het gilde beschikt over een aantal zeer goede kruisboogschutters 'op de wip'. Het korps kruisboogschutters op ‘de wip’ draait dan ook al jaren mee in de top van de ereklasse van de Nederlandse Kruisboog Bond.
 
Een beetje geschiedenis:
* Op 14 mei 2006 werd Henk Jans kampioen kruisboogschieten 'op de wip'. Als enige kruisboogschutter van het Sint Anthoniusgilde nam hij daar deel aan het vrije kampioenschap ‘wip schieten’. In een spannende finale versloeg hij de drie overgebleven tegenstanders van het gilde uit Oploo op eigen terrein en ging met de eer en het kampioensschildje strijken.
 
* Naast een persoonlijk kampioenschap beschikt het St. Anthoniusgilde ook over een korps dat zich Nederlands kampioen kruisboogschieten 'op de wip' mag noemen. In 2010 behaalden de mannen van sponsor Van de Broek/van Lockant Trucking BV 72 punten; geen geringe prestatie. Ook in de individuele prestaties lagen de punten op een hoog niveau. Harry Nabuurs en Rien Claassen haalden de top met 19 punten, Geert Derks en Henk Strik zaten daar net onder met 17 en 16 punten.                          
 
* En tenslotte, de jeugd heeft de toekomst, nietwaar?  Want op 9 september 2012 organiseerde de Nederlandse Kruisboog Bond in Vlijmen het "Nederlands jeugdkampioenschap op de wip". En met een scherp oog, een vaste hand en 16 punten wist Nick Hendriks dit kampioenschap op zijn naam te schrijven. Een hele mooie prestatie waar hij zeker trots op mag zijn!
 
                                                         
 
Nick schiet sinds die tijd iedere week mee met de getrainde senior-wipschutters van het St. Anthoniusgilde. En toen hij tijdens het publiekskoningschieten opviel vanwege de concentratie waarmee hij schiet, was dat reden voor Noud Thelosen, de coördinator van het wipschieten, om hem te vragen mee te gaan doen met het wipschieten in de zomer. En dat deed hij, samen met Tim van Lanen, die ook deelnam aan de kampioenswedstrijd in Vlijmen en daar een derde plaats bemachtigde. En na dit succes wonnen ze tenslotte ook nog, samen met Henk Strik, de korpsprijs van de Nederlandse Kruisboog Bond. Het St. Anthoniusgilde is trots op onze jeugdleden. lees meer