2023, Harry Nabuurs

Koningschieten St. Anthoniusgilde, zondag 25 juni 2023

Zondag 25 juni jl. hield het gilde haar jaarlijkse Koningschieten.

De dag begon met het ophalen van het Koningspaar, Theo en Ina Philipsen, gevolgd door een H. Mis in de kerk.

Onder begeleiding van het gemengd koor, werd er een mooie dienst gehouden. De Staande Deken, Marco Vos, begon met het openingswoord, gevolgd door een mooi gildegedicht, voorgelezen door Koningin Ina. De Koning, Theo, had de eer de voorbeden voor te lezen. Dit alles onder begeleiding van pastor Henk Jansen.

Na het overvendelen op het kerkplein, toog het gezelschap in een bonte stoet naar gildehuis Crotos. Na het bevrijden van de bomen volgde de koffietafel. Vervolgens werden de jubilarissen gehuldigd. Harry Nabuurs en Marcel Keijzers werden gehuldigd voo hun 40-jarig lidmaatschap, Toon van de Leuvert voor zijn 50-jarig lidmaatschap en Arnold Claassen mag zichzelf 60 jaar lid van het gilde toeeigenen. Jubilarissen, van harte gefeliciteerd.

                                         

 Daarna volgde de prijsuitreiking van de competitie kruisboogschieten. De eerste plaats hierbij was voor Theo Philipsen, de tweede prijs ging naar Noud Thelosen en Rien van Haren mocht zichzelf de prijs omhangen. Heren, van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 

 Hierna opende wethouder David Solex het Koningschieten. Het was een prachtige dag, de zon stond hoog aan de hemel. Wie o wie zouden de titel Koning 2023 en Publiekskoning 2023 gaan verwerven?

  

Na een prachtige strijd was het Bert Loeffen die zich Publiekskoning 2023 mag noemen. En Bert zou eigenlijk alleen maar komen kijken.....

                                                                        

Het was niemand minder dan Harry Nabuurs die zich uiteindelijk Koning van het St. Anthoniusgilde mag noemen. Reeds eerder schoot Harry de vogel naar beneden, in 1995 en in 2003. Helaas kan hij zich hiermee niet beroepen op de titel Keizer van het gilde, maar tot drie keer toe Koning, is ook al een hele eer. Harry, van harte gefeliciteerd.

  

En dat hij blij is met deze titel, dat is wel te zien op bovenstaande foto.

De foto's van deze prachtige Koningsdag vndt u hier.

De video-opname bekijkt u op deze link https://youtu.be/QTmOv8pYKQc